Web WhatsApp zonder telefoon gebruiken binnenkort mogelijk

Web WhatsApp zonder telefoon gebruiken zou strakjes mogelijk moeten zijn.
web whatsapp zonder telefoon gebruiken (1)
WhatsApp op een smartphone. © Unsplash

Web WhatsApp kan straks ook gebruikt worden zonder telefoon: in een nieuw verschenen bètaversie van WhatsApp kunnen er berichten via het web gestuurd worden zonder een actieve verbinding met de telefoon.

Web WhatsApp gebruiken zonder smartphone

Web WhatsApp kan verdraaid handig zijn als je achter een desktopcomputer soms berichten wil sturen via WhatsApp, zonder hiervoor je telefoon te hoeven gebruiken.

Normaal gesproken kan Web WhatsApp alleen gebruikt worden als er een verbinding gemaakt wordt. Gebruikers moeten hiervoor een QR-code scannen met hun smartphone, om desbetreffende computer toegang te geven.

Hoewel er nog erg weinig bekend is over deze nieuwe functionaliteit, weet WABetaINFO wel te melden dat er straks met vier apparaten tegelijk gewebwhatsappt kan worden.

Bètatest

Wanneer en hoe we strakjes Web WhatsApp kunnen gebruiken zonder een verbinding te hebben met een smartphone, is nog niet duidelijk. Hoogstwaarschijnlijk zal WhatsApp haar end-to-end encryptie hiervoor ook gaan uitrollen naar de web versie: op het moment van schrijven worden enkel de berichten via de smartphone applicatie van WhatsApp versleuteld.


Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Na het inschrijven sturen we je een bevestiging via de e-mail. Deze kan in je spambox belanden


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Related Posts