WhatsApp geschiedenis overzetten naar Telegram nu mogelijk

Nu je WhatsApp geschiedenis overzetten naar Telegram mogelijk is, wordt een overstap nog makkelijker.
telegram whatsapp berichten koppelen
Veel gebruikers switchen van WhatsApp naar Telegram. © Christian Wiediger/Unsplash

Telegram komt met de optie om je volledige WhatsApp chatgeschiedenis te importeren op Telegram. Op die manier verlies je geen gesprekken als je besluit om over te stappen naar deze chatdienst en WhatsApp links wil laten liggen.

WhatsApp chatgeschiedenis overzetten naar Telegram

Het volledig overzetten van je WhatsApp chatgeschiedenis naar Telegram is nu mogelijk op iOS met versie 7.4. Hoewel deze update reeds beschikbaar is voor iOS, is dit nog niet het geval voor Android toestellen.

Daarbij kan niet alleen de chatgeschiedenis van WhatsApp geïmporteerd worden met Telegram: ook Kakao Talk en Line kunnen overgezet worden naar de chatdienst. Deze twee chatdiensten zijn echter minder populair in Nederland.

Als je het WhatsApp gesprek voort wil zetten met iemand, dan dient deze vanzelfsprekend ook een Telegram-account te hebben.

Nieuwe privacybeleid WhatsApp

Telegram lijkt met het aanbieden van deze optie haar deuren nog meer open te zetten voor gebruikers die WhatsApp in willen ruilen voor Telegram. Er ontstond onlangs veel ophef over de nieuwe privacyvoorwaarden van WhatsApp: de chatdienst zou data uit kunnen gaan wisselen met moederbedrijf Facebook.

Vanwege de stormvloed aan kritiek besloot Facebook de WhatsApp voorwaarden uit te stellen. Ook zouden deze voorwaarden volgens Facebook verkeerd begrepen zijn. Niet alleen Telegram zag meer gebruikers naar haar chatdienst stromen: ook WhatsApp alternatief Signal zag een stijging.


Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Na het inschrijven sturen we je een bevestiging via de e-mail. Deze kan in je spambox belanden


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Related Posts