WhatsApp stelt nieuwe privacyvoorwaarden uit na ophef

WhatsApp heeft haar nieuwe privacyvoorwaarden uitgesteld tot 15 mei vanwege verwarring.
whatsapp stelt privacyvoorwaarden uit (1)
Beeld ter illustratie. © Unsplash

WhatsApp stelt haar nieuwe privacyvoorwaarden toch nog eventjes uit. Dit lijkt een gevolg van de ophef die is ontstaan van de nieuwe voorwaarden, waarbij WhatsApp verzamelde data deelt met social media platform Facebook. De chatdienst is namelijk onderdeel van Facebook.

Nog even geen aanpassing voorwaarden WhatsApp

WhatsApp meldt in een blogbericht op haar website dat er veel verwarring is ontstaan over de nieuwe voorwaarden van de chatdienst. Vanaf 8 februari zouden de nieuwe voorwaarden in werking treden: iedereen die WhatsApp gebruikt kreeg een melding voor ogen die geaccepteerd moest worden om de chat-app te kunnen blijven gebruiken.

De nieuwe deadline voor de nieuwe voorwaarden lijkt nu verplaatst te zijn naar 15 mei. Een klein half jaar later.

Alternatieven

Na de melding over de nieuwe voorwaarden kozen WhatsApp gebruikers eieren voor hun geld en gingen velen op zoek naar alternatieven. Zo was op deze website te lezen dat onder meer Signal een stijging zag in gebruikers.

In Europa hoeven we ons trouwens sowieso geen zorgen te maken over de mogelijkheid dat WhatsApp informatie van ons deelt met Facebook: vanwege de Europese privacy-verordening mag WhatsApp dit niet doen.

Facebook lag vorig jaar eerder onder vuur: de Amerikaanse Handelscommissie wil dat Facebook WhatsApp en Instagram verkoopt vanwege monopolistische voordelen.


Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Na het inschrijven sturen we je een bevestiging via de e-mail. Deze kan in je spambox belanden


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Related Posts