WhatsApp voegt biometrische authenticatie toe voor Web Whatsapp

Met biometrische authenticatie kun je Web Whatsapp pas gebruiken als je je app ontgrendeld met bijvoorbeeld je vingerafdruk.
biometrische authenticatie web whatsapp

WhatsApp maakt het inloggen op Web WhatsApp een stukje veiliger. Om een koppeling te maken met je smarpthone en een desktop computer moet je binnenkort de app ontgrendelen met bijvoorbeeld een vingerafdruk, voordat je je account kunt koppelen.

Biometrische authenticatie Web WhatsApp

Nu je al na het scannen van een QR code op het beeldscherm van je computer met je smartphone toegang krijgen tot Web WhatsApp. Je hoeft dan niet meer speciaal de app op je smartphone te ontgrendelen om te genieten van het versturen van berichten via je je computer.

Daar komt met biometrische authenticatie verandering in, gezien je straks eerst je smartphone moet ontgrendelen, wil je gebruik kunnen maken van de desktop-versie van de chatdienst. Hierbij kun je dus onder meer gebruik maken van een facescan of een vingerafdruk.

Gebruikers met een iPhone met iOS 14 of hoger met Touch ID of Face ID en op alle Android apparaten wordt biometrische authenticatie standaard ingeschakeld. Je kunt dit uiteraard zelf wel uitschakelen, maar dan geniet je dus niet van een extra veilige inlogoptie.

WhatsApp heeft geen toegang tot facescans of vingerafdrukken

Wees niet bang als je nu gelijk denkt dat je door het inschakelen van biometrisch inloggen je facescans of vingerafdrukken met WhatsApp deelt. De chatdienst benadrukt dat dit niet het geval is. Eerder lag WhatsApp onder vuur vanwege nieuwe privacyvoorwaarden.

Ze zou data met Facebook kunnen delen, het moederbedrijf van de chatdienst. Deze voorwaarden werden uiteindelijk uitgesteld. Wel was er een grote stijging zichtbaar bij WhatsApp-alternatief Signal.


Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Na het inschrijven sturen we je een bevestiging via de e-mail. Deze kan in je spambox belanden


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Related Posts