Wordt Signal dé vervanger voor WhatsApp?

De nieuwe privacyregels van WhatsApp zorgen voor een flinke toename in aantal gebruikers bij Signal.
signal alternatief whatsapp
Beeld: Ter illustratie. © Pixabay

Het lijkt erop dat Signal, een app die vergelijkbaar is met WhatsApp, een grote stijging heeft in het aantal gebruikers. Althans, dat melden de makers van de applicatie.

Nieuwe regels WhatsApp

De stijging in het aantal gebruikers van Signal lijkt sterk te komen door de nieuwe regels van WhatsApp. Deze regels hebben geleid tot veel onvrede van WhatsApp-gebruikers: niet heel gek, gezien deze voorwaarden het tegenovergestelde zijn van de privacybeloftes van het bedrijf.

WhatsApp data delen met Facebook

Met de nieuwe regelgeving mag WhatsApp namelijk vanaf 8 februari data delen met Facebook. Wees niet bang: in Europa mag Facebook dit niet doen. Dit was namelijk één van de voorwaarden om de overname van WhatsApp destijds goed te keuren. Eerder lag Facebook onder vuur, vanwege monopolistische activiteiten: de Handelscommissie wil dat Facebook onder andere WhatsApp en Instagram verkoopt.

Overstap naar Signal

Voor velen blijkbaar reden genoeg om toch de overstap te maken naar chatapp Signal. De ontwikkelaar meldt op Twitter dat de toename in het aantal gebruikers zo groot is, dat bevestigingscodes voor nieuwe gebruikers met een vertraging verstuurd worden. De servers zouden namelijk overbelast worden door de grote hoeveelheid gebruikers.

Elon Musk kritisch

Met name buiten Europa heerst er nu veel kritiek op de nieuwe privacyregelgeving van WhatsApp. Diverse media spreken hun onvrede uit op sociale media. Ook Elon Musk (die gisteren trouwens als rijkste persoon op aarde is betiteld): hij riep gebruikers op over te stappen naar Signal. Dat bericht werd zo’n 140.000 keer leuk gevonden en bijna 20.000 geretweet.


Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Na het inschrijven sturen we je een bevestiging via de e-mail. Deze kan in je spambox belanden


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Related Posts