Xbox Game Pass bereikt 18 miljoen abonnees

Microsoft’s Xbox Game Pass heeft het aantal abonnees van 18 miljoen aangetikt.
xbox game pass abonnees
Xbox logo. © The Blowup/Unsplash

Een mijlpaal voor Microsoft’s Xbox Game Pass: de gamestreamingdienst van Xbox – die door velen ook wel ‘Netflix voor videogames’ wordt genoemd – heeft nu 18 miljoen abonnees bereikt. Dat is 3 miljoen meer dan een kwartaal geleden: in september meldde Microsoft dat de teller toen op 15 miljoen abonnees stond.

Xbox Game Pass

Laten we nog even kort inzoomen op wat Xbox Game Pass nu precies is. Zoals we daarnet al aangaven wordt de dienst van Microsoft door veel media bestempeld als dé Netflix voor videogames. En dat is het ook eigenlijk: voor $ 9,99 per maand heb je onbeperkt toegang tot meer dan 100 verschillende Xbox spellen.

Lokkertjes

Microsoft heeft het grote aantal abonnees onder meer bereikt met bizarre aanbiedingen. Zo komt de gamefabrikant vaker met een deal waarbij je voor $ 1 de eerste maand. Daarnaast probeert Microsoft ook haar Xbox Live Gold abonnees over te hevelen naar de xCloud-versie van de gamestreamingdienst: Xbox Game Pass Ultimate. Abonnees hiervan krijgen weer een maand gratis Disney+ aangeboden.

Onlangs ging Micrsoft wel de mist in met een prijsverhoging van de Xbox Live Gold abonnementen. Deze prijsverhoging werd dezelfde dag nog teruggedraaid vanwege kritiek vanuit de gamewereld.

Aandacht en investering

De mijlpaal van 18 miljoen abonnees is waarschijnlijk te danken aan alle aandacht en de investeringen die Microsoft de afgelopen periode in Xbox heeft gestoken. Satya Nadella, CEO van Microsoft, bracht gisteren naar buiten dat Xbox Live maandelijks nu meer dan 100 miljoen gebruikers heeft.

Ook sprak de CEO over ‘de meest succesvolle lancering’ met de aankondiging van de Xbox Series X en S. Ze zouden zelfs de meeste Xbox consoles ooit hebben verkocht in een lanceringsmaand. In de toekomst kunnen we hoogstwaarschijnlijk meer games verwachten op Xbox Game Pass: zo nam Microsoft onlangs het moederbedrijf van de games Doom en Fallout over; ZeniMax Media.


Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Na het inschrijven sturen we je een bevestiging via de e-mail. Deze kan in je spambox belanden


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Related Posts