Xbox verhoogt prijzen Xbox Live Gold abonnement toch niet: “We messed up today”

Na heel wat kritiek heeft Microsoft besloten om de verhoging van de Xbox Live Gold prijzen terug te draaien.
xbox verhoogt prijzen toch niet
Xbox, ter illustratie. © Kamil S / Unsplash

Een bijzondere move van Xbox: afgelopen vrijdag kondigde Microsoft een verhoging aan voor prijzen van het Xbox Live Gold abonnement. Dit tot veel ongenoegen van gamers die hun frustratie uitte op onder meer social media. Xbox komt nu met het nieuws naar voren dat ze de prijsverhoging terugdraait.

Toch geen prijsverhoging Xbox Live Gold abonnement

“We messed up today and you were right to let us know”, begint Microsoft haar update waarin zij de de nieuwe prijzen van een Xbox Live Gold abonnement aankondigde. Ze heeft besloten om de prijshoging terug te draaien, omdat ‘spelen met vrienden een essentieel onderdeel van gamen is’.

Niet alleen wordt de verhoging van de prijzen geannuleerd: ook maakte Microsoft bekend dat gamers binnenkort geen abonnement meer nodig hebben voor het spelen van multiplayer bij gratis games, waaronder Fortnite. Dat was tot op het heden wel het geval.

Prijzen in Nederland omhoog

Ook in Nederland zouden de prijzen voor het game-abonnement stijgen: zo’n twee euro per maand. Wij schreven daar eerder een artikel over, maar hebben boven aan dat artikel een update geplaatst naar dit artikel.


Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Na het inschrijven sturen we je een bevestiging via de e-mail. Deze kan in je spambox belanden


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Related Posts