Xbox-winkel laat voortaan zien welke talen games ondersteunen

De Microsoft Store, de digitale Xbox-winkel, laat in het vervolg zien welke talen een game aanbieden, voordat je begint met spelen.
xbox series x slecht verkrijgbaar
Xbox controller ter illustratie. © Kamil S / Unsplash

Microsoft voorziet de digitale Xbox-winkel, tegenwoordig de Microsoft Store genoemd, van een kleine, maar handige update. Voortaan laat een winkelpagina van een videogame namelijk zien hoeveel en welke talen er ondersteund worden. Zo kom je niet voor verrassingen te staan.

Xbox-winkel toont talen op gamepagina

Dat kondigt het bedrijf op zijn eigen blog aan. De update verschijnt in de vorm van een nieuw label, zoals je op de onderstaande screenshot kunt zien. Op de afbeelding staat “Languages: 27”. Dit heeft betrekking op de teksten in de menu’s, de audio en de ondertiteling.

Dit label moet ervoor zorgen dat gamers (of ouders van gamers) goed geïnformeerde keuzes kunnen maken. Dat een game bedoeld voor jonge spelers de Nederlandse taal ondersteunt of niet, is in Nederland belangrijke informatie.

Microsoft Store
Microsoft Store © Microsoft

Ingestelde taal

De eerste taal die je ziet staan in de lijst met ondersteunde talen, is de taal die nu ingesteld is voor je Xbox-console. Vooralsnog gaat het om 27 ondersteunde talen; we zijn de Nederlandse taal helaas nog niet tegengekomen. Dat kan komen doordat de beschikbare voorbeelden die taal niet ondersteunen of omdat Microsoft nog geen rekening houdt met onze taal.

De nieuwe tag is reeds toegevoegd aan honderden titels, laat Microsoft weten. En in de toekomst komt de tag naar nog veel meer videogames binnen de Microsoft Store. Onduidelijk is hoe lang het duurt voordat elke titel in de Store voorzien is van de tag.

Microsoft is hierin overigens niet de enige. Op pc-platform Steam is ook vooraf in te zien welke talen games ondersteunen. Daarnaast werkte Nintendo eerder ook al aan deze vorm van toegankelijkheid. Op de gamepagina’s van de Nintendo Switch-winkel is te zien op welke talen je kunt rekenen.

Microsoft doet het wel net even anders en laat dus per onderdeel zien waar de taal ondersteund wordt: het menu, de audio of de ondertiteling (of allemaal, natuurlijk).

Microsoft Store
Microsoft Store © Microsoft

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Na het inschrijven sturen we je een bevestiging via de e-mail. Deze kan in je spambox belanden


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Related Posts