Xiaomi Redmi Note 10 serie gelanceerd

Zojuist zijn de Redmi Note 10 Pro, Note 10, Note 10S en Note 10 5G officieel aangekondigd.
xiaomi redmi note 10 serie
Xiaomi Redmi Note 10 Pro. © Xiaomi

Xiaomi heeft vandaag haar nieuwe Redmi Note 10 serie gelanceerd. Het gaat om vier modellen: de Redmi Note 10 Pro, Note 10, Note 10S en Note 10 5G.

Xiaomi Redmi Note 10 serie

Als er een merk is die weet hoe je een product goed moet aankondigen is het Xiaomi. Middels live-video’s weet het merk haar fans te boeien en ook vandaag was het weer raak: de Xiaomi Redmi Note 10 serie werd aangekondigd, net als de aankondiging van Xiaomi Mi 11 smartphone, waar we onze lezers middels een liveblog alles over vertelden.

Zoals we daarnet al aangaven zijn er vier nieuwe toestellen aangekondigd. Laten we de verschillende smartphones van Xiaomi een voor een bespreken.

Xiaomi Redmi Note 10 Pro

De absolute topper binnen de Redmi Note 10 serie is de Pro-versie. Het toestel is voorzien van een 108 megapixel camera, die gebruik maakt van een 9-in-1 binning-technologie en Dual native ISO. Hiermee kun je de ‘fijnste details vastleggen en zorgen voor een hoger dynamisch bereik’, aldus Xiaomi. Er is ook sprake van Nachtmodus 2.0, waarmee je zelfs onder slechte lichtomstandigheden fantastische beelden moet kunnen maken, belooft Xiaomi.

De Xiaomi Redmi Note 10 Pro is voorzien van een 6.67 inch 120 Hz AMOLED DotDisplay scherm. Er is sprake van Corning Gorilla Glass 5 aan de voorzijde, zodat hij tegen strepen en krassen kan. Het toestel is verkrijgbaar in drie verschillende kleuren: Onyx Gray, Glacier Blue en Gradient Bronze.

Onder de motorkap van de Redmi Note 10 Pro ontdekken we een krachtige 4G-processor: de Qualcomm Snapdragon 732G. Perfect voor het spelen van games en het streamen van video’s. Ook de speakers zijn niet mis: er is sprake van dual speakers. Het opladen van het toestel? Dat gaat dankzij de 5,020mAh (typ) batterij en 33W snelladen, razendsnel.

Xiaomi Redmi Note 10

De Redmi Note 10 heeft een iets kleiner scherm: er is sprake van een 6.43 inch AMOLED DotDisplay. Net als bij de Note 10 Pro is er sprake 33W snelladen en ontdekken hier eveneens dual speakers in het toestel.

Er is sprake van vier verschillende camera’s, waaronder een 8 megapixel groothoekcamera. Voor groepsfoto’s, hint Xiaomi. Ook is er een 2 megapixel macro-camera en een 2 megapixel dieptesensor voor portretten. De hoofdcamera is een 48 megapixel variant voor het maken van mooie foto’s.

xiaomi redmi note 10
Xiaomi Redmi Note 10. © Xiaomi

Xiaomi Redmi Note 10S en Note 10 5G

De Xiaomi REdmi Note 10S en de 5G-versie worden als paar genoemd door Xiaomi. Dit lijk logisch, gezien het merk er nog weinig over te melden heeft. “Over deze twee toestellen zal later meer informatie volgen aangezien deze pas later dit jaar beschikbaar zullen zijn voor de Nederlandse en Belgische markt. De Redmi Note 10S is alleszins een mooie toevoeging binnen het middensegment en de Redmi Note 10 5G maakt 5G toegang betaalbaar voor iedereen”, aldus Xiaomi bij de aankondiging.

Updategarantie bij Redmi Note 10 serie

Tegenwoordig enorm belangrijk om goed op te letten bij de aanschaf van een nieuwe smartphone is de updategarantie van het merk. Eerder meldden we al dat Samsung haar updategarantie voor Galaxy-smartphones verlengde naar 4 jaar. Andere merken kunnen hier nog veel van leren, waaronder Apple die vaker beticht wordt voor geplande veroudering.

Xiaomi staat bij de aankondiging ditmaal stil bij haar updategarantie. De nieuwe Redmi Note 10 toestellen zouden twee Android updates krijgen vanuit Google en vier MIUI updates. Hierin zitten ook beveiligingsupdates verwerkt. Pre-installed apps en advertenties? Die kunnen handmatig uitgeschakeld worden. Sterker nog: Xiaomi biedt hiervoor zelfs een handleiding voor aan.

Xiaomi Redmi Note 10 kopen

Xiaomi meldt dat de Note Pro 10 en de Note 10 al vanaf 31 maart 2021 beschikbaar zullen zijn. De Noe 10S en de Note 10 5G zullen twee maanden later, eind mei, pas in de schappen komen te liggen.

De lokale prijzen heeft het merk nog niet bekendgemaakt.


Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Na het inschrijven sturen we je een bevestiging via de e-mail. Deze kan in je spambox belanden


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Related Posts