Xiaomi sleept Amerikaanse regering voor de rechter

Xiaomi wil van de zwarte lijst gehaald worden, waar zij door de Amerikaanse regering op geplaatst is.
xiaomi amerika rechtszaak
Xiaomi Mi smartphone. © Unsplash

Xiaomi sleept de Amerikaanse regering voor de rechter. De Chinese fabrikant, bekend van onder meer haar smartphones en gadgets, werd door Amerika op een zwarte lijst geplaatst. Voor Xiaomi reden genoeg om een rechtszaak te starten.

Xiaomi rechtszaak tegen Amerika

Eerder was al op Smartoday te lezen dat Xiaomi door Amerika op een zwarte lijst gezet is: het bedrijf zou volgens het land een Chinees militair bedrijf zijn. Met deze zwarte lijst wil de Amerikaanse regering een waarschuwing afgeven: bedrijven die besluiten samen te werken met Xiaomi zouden gevaar kunnen lopen.

Het gadgetmerk is van mening dat het besluit van de Amerikaanse regering teruggedraaid wordt. Uit de rechtszaak, die uitgebreid behandeld wordt op Bloomberg, blijkt dat de Amerikaanse ministerie van Defensie en Financiën aangeklaagd worden door Xiaomi.

Xiaomi niet het enige zwarte schaap

Xiaomi is niet het enige Aziatische bedrijf wat door Amerika in een hoek gedreven wordt. Zo ook Huawei: Amerikaanse bedrijven mogen niet samenwerken met het bedrijf, waardoor smartphones niet met een officiële Android-licentie verkocht kunnen worden.

De gevolgen zijn groots: zo lijkt Huawei haar smarpthone series Mate en P te willen verkopen. Ook had dit uiteindelijk invloed op positie in de wereldwijde smartphone markt: Huawei staat op plek 5, waar Apple weer als marktleider op nummer één staat dankzij haar iPhone 12.


Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Na het inschrijven sturen we je een bevestiging via de e-mail. Deze kan in je spambox belanden


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Related Posts