YouTube Clips: makkelijker delen van videofragmenten

Met YouTube Clips kun je kleine fragmenten van een YouTube-video delen.
youtube clips delen
YouTube op een iPad. © CardMapr/Unsplash

YouTube komt met een nieuwe functie waarmee je makkelijker videofragmenten kunt delen. YouTube Clips noemt het videoplatform deze functionaliteit.

Clips van YouTube video’s delen

Het kan erg handig zijn om een gedeelte van een YouTube video te delen, in plaats van een complete film. Denk aan het delen van een presentatievideo, waarbij je enkel een klein gedeelte wil uitlichten. YouTube test op dit moment Clips: hiermee kun je een begin en een eind aangeven binnen een YouTube video.

Het selecteren van een startpunt op een YouTube video was al reeds mogelijk: zo kun je een video bij het delen laten starten vanaf één minuut, als je de intro bijvoorbeeld wil overslaan.

5 – 60 seconden clips

YouTube Clips kunnen minimaal vijf seconden en maximaal een minuut lang zijn. Wanneer de clip bekeken wordt zal deze constant afgespeeld worden, net als een GIF-je. “The clip will be played on the original video and loop repeatedly.”, aldus Jensen van team YouTube.

In onderstaande video is een sneak peek te bewonderen van Clips.

YouTube Clips wordt getest

Op een support-pagina laat Google weten de YouTube Clips op dit moment te testen op een aantal game-kanalen. Of deze nieuwe functionaliteit voor iedereen uitgerold gaat worden, dat blijft nog even de vraag. “We’re continuing to test this feature and will be making updates based on your feedback, so please share your thoughts with us”, meldt YouTube.

Het blijkt namelijk te gaan om een test: is men positief, dan is de kans groot dat YouTube Clips breder inzetbaar gaat worden.


Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Na het inschrijven sturen we je een bevestiging via de e-mail. Deze kan in je spambox belanden


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Related Posts