YouTube komt met TikTok-achtige functie

YouTube komt met een TikTok-achtige functie: korte video’s van 15 seconden.
youtube tiktok achtige functie
YouTube-app, ter illustratie. © Unsplash

YouTube zou een knop in haar app hebben toegevoegd waarmee gebruikers TikTok-achtige video’s kunnen maken. Het gaat om korte video’s van maximaal 15 seconden die ondersteund kunnen worden met muziek.

YouTube Shorts

Dit meldt Android Police vanavond. De knop zou te zien zijn in de YouTube-app in India. Onder diverse video’s is nu een knop te zien met ‘Create’, waarbij gebruikers hele korte video’s, YouTube Shorts, kunnen opnemen. De knop is een camera met muzieknoot erboven.

Net als bij TikTok zijn de video’s heel kort, maximaal 15 seconden. Bij het opnemen van deze Shorts kunnen gebruikers diverse functies gebruiken. Zo kan er gebruik gemaakt worden van een timer, kan de snelheid aangepast worden en kan er een muziekclip geselecteerd worden. Ook zou er een video geüpload kunnen worden naar YouTube vanuit de bibliotheek van het toestel.

TikTok geblokkeerd in India

Enkel gebruikers van de YouTube-app in India zouden deze functie opgemerkt hebben. Niet gek dat YouTube waarschijnlijk Inda als start gebruikt voor deze TikTok-achtige functie: vorig jaar juni blokkeerde het land social media TikTok.

Eerder lanceerde YouTube ookal een nieuwe functie: YouTube Clips. Hiermee kun je makkelijker fragmenten delen, in plaats van een complete video.

TikTok onder vuur

India is niet het enige land waar TikTok onder vuur ligt. Eerder eiste de Italiaanse overheid dat TikTok gebruikers ging blokkeren waarvan de leeftijd niet geverifieerd kon worden. De aanleiding was de dood van een 10-jarig meisje dat mee gedaan zou hebben aan een blackout-challenge op het social media platform.

Uiteindelijk besloot TikTok gebruikers onder de 13 jaar in Italië te blokkeren. Het is daar nu ook mogelijk om met behulp van een knop aan TikTok door te geven als er een vermoeden bestaat dat iemand jonger is dan 13 jaar. ddd


Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Na het inschrijven sturen we je een bevestiging via de e-mail. Deze kan in je spambox belanden


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Related Posts